Skip to main content

Sinds dat ik samen met Anton-Jan Thijssen op 25 januari 2018 de eerste aflevering van LoopPraat publiceerde is het aantal Nederlandse podcasts over hardlopen aanzienlijk gestegen. Als hardloper, podcastfan en -maker luister ik naar bijna alles.

Op de Nederlandse markt zijn naast LoopPraat, Susy Q&A (Runner’s World / Hearst Magazine) en De Pacer (AD / DPG) de andere populaire podcasts over hardlopen. Als je geen problemen hebt met een Engelstalige podcast, dan gaat er en wereld voor je open.

In dit artikel vijf aanbevelingen van podcasts die je als hardloper niet mag missen.

Vijf podcasts over hardlopen die je aan je playlist zou moeten toevoegen

Some work, All Play

Some work, All play is de podcast van Megan en David Roche. Op hoogtempo en met veel enthousiasme bespreekt het duo elke aflevering een aantal onderwerpen die soms niet maar vaak wel te maken hebben met hardlopen. Ik luister graag naar Megan en David omdat ik altijd wel iets uit een aflevering kan halen voor mijn ontwikkeling als persoon of als hardlooptrainer.

Spotify | Apple Podcast

Koopcast

Host van de Koopcast is Jason Koop, coach van menig topultraloper. Waar de andere podcast in deze aanbevelingslijst alle afstanden behandelen, richt de Koopcast zich uitsluitend op de ultramarathon. Mocht je dus verder dan de marathon willen (of al gaan) dan is de Koopcast verplicht luistermateriaal.

Spotify | Apple Podcast

The Morning Shakeout podcast

Nog een podcast van een hardloopcoach. Host van de The Morning Shakeout podcast is Mario Fraioli, wekelijks spreekt hij met toplopers, coaches en persoonlijkheden uit de hardloopwereld.

Spotify | Apple Podcast

Science of Ultra

De titel legt het grotendeels al uit, net zoals de Koopcast richt Science of Ultra zich op ultramarathon. Host Shawn Bearden bespreekt uiteenlopende onderwerpen en interviewt spraakmakende gasten met als doel om jou een betere ultraloper te maken.

Spotify | Apple Podcast

LetsRun.com Track Talk

De website letsrun.com ken je misschien wel. Het is voor mij de plek op het internet om op de hoogte te blijven van het laatste mondiale atletieknieuws. In de LetsRun.com Track Talk podcast wordt je wekelijks bijgepraat over alles wat er gebeurt is in de atletiekwereld.

Spotify | Apple Podcast

Bonus aanbevelingen:

  • Billy Yang: filmmaker Billy Yang draait al lang mee in de hardloopwereld, naast een aantal prachtige films maakt hij ook een podcast waar hij toplopers, coaches en persoonlijkheden uit de hardloopwereld interviewt.
  • Ultrarunnerpodcast.com: niet meer zo actief als een aantal jaar geleden, maar nog steeds een aanrader. Als een van de eerste podcasts over ultralopen is zijn backlog zeker de moiete waard om terug te luisteren.
  • Ginner Runner live: als een van de voornaamste vloggers in de hardloopwereld is Ethan Newberry aka Ginger Runner een bekend figuur. Zijn Ginner Runner live sessies zijn ook te beluisteren als podcast.

Vijf aanbevelingen van minder bekende podcasts over hardlopen. Ik ben benieuwd, naar welke podcasts luister jij allemaal? Laat het me weten door te reageren op dit artikel!

Tim Baks

Tot 2011 was ik een bankhanger, nu ben ik gecertificeerd hardlooptrainer en heb ik verschillende marathons en ultramarathons in het binnen- en buitenland gelopen.