Skip to main content

Dit artikel is een kopie van mijn nieuwsbrief verstuurd op zondag 24 januari 2021. Wil jij de nieuwsbrief ook ontvangen? Schrijf je dan GRATIS in op de nieuwsbrief-pagina.

Afgelopen donderdagavond mijn training vroegtijdig moeten afbreken. Uit het niets flink pijn in mijn linkerkuit, wat opvallend is want juist mijn rechterkuit is altijd mijn zwakke plek geweest. Ik ben een voorvoetlander dus dat juist mijn kuiten kwetsbaarder zijn is niet zo verwonderlijk. De ‘schade’ aan de linkerkuit lijkt gelukkig mee te vallen, de pijn is zo goed als weg.
Waar ik meer bezorgd over ben is wat dit voor invloed heeft op de voorbereiding op mijn 10 km PR poging op 14 maart. De consistentie in mijn training is momenteel ver te zoeken en dat is juist zo’n belangrijk element om progressie te maken. Waarom? Ik schreef er onlangs een artikel over.

Lees verder

London Marathon hoopt een nieuw record in het najaar te vestigen. Op zondag 3 oktober moeten 50.000 hardlopers de 42.195 meter lange tocht van Blackheath naar the Mall in het centrum van London maken. Ik bewonder de organisatie om in deze tijd naar buiten te treden met zo’n gedurfd doel. Of het daadwerkelijk ook gaat gebeuren betwijfel ik. En daarnaast, is het wel gepast om ten tijde van een wereldwijde pandemie waar dagelijkse duizenden mensen overlijden te focussen om een hardloopwedstrijd te organiseren. Ik begrijp dat het voor velen een stipje aan de horizon is, eindelijk iets om naar uit te kijken en dat het ritme van training motiverend werkt. Maar het belang zie ik er niet zo van in. Hetzelfde geldt voor de Olympische Spelen trouwens, kunnen we de miljarden niet beter besteden? Anderzijds, zonder de spelen hadden we die geweldige finish van Frank Futselaar tijdens de Valencia Marathon nooit gehad.

Met het bovenstaande in het achterhoofd is het onderstaande redelijk dubbel, maar te vet om niet met jullie te delen.

Ultramarathonkoning Jim Walmsley liep gisteren net geen 100 km wereldrecord. In een door Hoka georganiseerd event deden een groep ultralopers een poging om het record te verbreken. Het staat sinds 2018 op naam van de japanner Nao Kazami die er ‘slechts’ 6:09:14 uur overdeed. Jim Walmsley mist het record uiteindelijk op 12 seconden! Dat is gemiddeld 3:40 min / km, een insane vette prestatie.

Heb je de nieuwe LoopPraat met Bram Som al geluisterd? Een van mijn favoriete uitzendingen all-time. Wat een leuke gast! In ruim een uur word je meegenomen in de wereld die Bram Som heet. Van zijn beginjaren en hoogte- en dieptepunten tot z’n afscheid van de topsport en zijn veelzijdige carrière erna. Eén ding is zeker: Bram Som is een bron van kennis over de loopsport. Een deel twee kan niet uitblijven.

Tim Baks

Author Tim Baks

Tot 2011 was ik een bankhanger, nu ben ik gecertificeerd hardlooptrainer en heb ik verschillende marathons en ultramarathons in het binnen- en buitenland gelopen.

More posts by Tim Baks

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.